آموزش لبه زنی دقیق چمن با حاشیه زن یا علف تراش
لبهزنی به عنوان یکی از فعالیتهای تخصصی در زمینه محوطهسازی و نگهداری از فضای سبز محسوب میشود که به عنوان مثال، مسیر دقیق یک پیادهرو را از میان سطح یکنواخت چمنها مشخص میکند و جلوه فوقالعادهای را در محیط یک باغ یا ویلا به وجود میآورد. اما انجام این کار با استفاده از یک حاشیهزن یا علفتراش رشتهای به مهارت و دقت بسیار زیادی نیاز دارد و در حالت کلی بسیاری از افراد از انجام آن ناتوان هستند اما در این بخش از مجله مجله کیف ابزار با یک روش خلاقانه و در عین حال ساده آشنا میشویم که حتی یک فرد مبتدی را نیز به یک متخصص لبهزنی تبدیل میکند.
برای انجام فرآیند لبهزنی با استفاده از حاشیهزن یا علفتراش رشتهای باید ابزار را به پهلو بچرخانیم و حالت نگهداری دستگاه را از حالت افقی به عمودی تغییر بدهیم تا وضعیت چرخش رشتههای علفزنی نیز به حالت عمود بر سطح تبدیل شود اما این کار علاوه بر کاهش تسلط، باعث خستگی عضلات دست و مچ کاربر میشود و گزینه مناسبی برای فعالیتهای طولانیمدت نخواهد بود، بهطوریکه حتی افراد حرفهای نیز انجام این روش را از نظر راحتی و شرایط فیزیکی، بسیار سخت میدانند.
اما خوشبختانه یک ترفند بسیار ساده وجود دارد که در کمتر از 10 ثانیه به شما اجازه میدهد تا با انجام یک تغییر ساده در ابزار حاشیهزن یا علفتراش رشتهای بتوانید با نگه داشتن این ابزار در حالت طبیعی، عملیات لبهزنی چمن را با دقت بالا و به صورت کاملا حرفهای انجام بدهید.
لبهزنی دقیق چمن با یک ترفند بسیار ساده
لبهزنی دقیق چمن و ایجاد یک کات عالی با استفاده از ابزار حاشیهزن یا علفتراش نیازمند دقت، صبر و البته قدرت فیزیکی نسبتا بالایی است که با یک ترفند ناشناخته و بسیار ساده میتوان این فعالیت تخصصی را به روشی آسانتر و کارآمدتر انجام داد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم:
1- شناسایی مکانیزم ابزار لبهزن
ابتدا پایه ابزار لبهزن و به ویژه محل اتصال سردنده به شفت را بررسی کنید زیرا کلید اصلی انجام این ترفند در این نقطه قرار دارد و معمولا اتصال این دو بخش توسط یک یا دو عدد پیچ صورت میگیرد.
2- شُل کردن پیچها
متناسب با نوع پیچها و با استفاده از یک ابزار مناسب، آنها را به اندازهای باز کنید که بتوانید سردنده را به راحتی بچرخانید.
3- چرخاندن سردنده
سردنده را از حالت فعلی و متناسب با راستدست یا چپدست بودن خود به میزان 90 درجه بچرخانید. (برای افراد راستدست به سمت چپ و برای افراد چپدست به سمت راست) این تغییر ساده به عنوان کلید اصلی این ترفند شناخته میشود.
4- بستن پیچها
پس از تنظیم سردنده در وضعیت مناسب، مجددا پیچها را در جای خود محکم کنید. اکنون لبهزن جادویی شما آماده است و با استفاده از آن میتوانید بُرشهای عمودی بسیار دقیق را بر روی چمنها ایجاد کنید.
یک نکته تخصصی
برای ایجاد راحتی بیشتر در حین تغییر وضعیت دستگاه از حالت لبهزن به وضعیت علفتراش میتوانید با نصب یک قفل ضامندار بر روی اتصال سردنده و شفت، عملیات تغییر زاویه را بدون نیاز به ابزار و در کوتاهترین زمان ممکن انجام بدهید. با انجام این ترفند ساده و کاربردی میتوانید پروسه مراقبت و نگهداری از چمنهای باغ یا ویلای خودتان را با مهارت و ظرافت بیشتری انجام بدهید و در حداقل زمان و با کمترین میزان خستگی از داشتن چمنهای یکدست و زیبا لذت ببرید.
مشکلات رایج در حین اجرای ترفند
1- در صورت زنگ زدن پیچها بهتر است از یک زنگزدای قوی مانند روانکننده WD-40 استفاده کنید. برای این کار، روغن WD-40 را بر روی پیچها اعمال کنید و 5 دقیقه منتظر بمانید. برای ایجاد نیروی بهتر میتوانید از انبر قفلی استفاده کنید اما مراقب خوردگی سری پیچها باشید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم تعمیر و نگهداری اره زنجیری، ۵ نکته اساسی
2- باید توجه داشت که همه حاشیهزنها و علفتراشها دارای سردنده قابل تنظیم نیستند. در این موارد میتوانید از یک ابزار مخصوص برای انجام فرآیند لبهزنی استفاده کنید یا با استفاده از اتصالات جایگزین و مطالعه دفترچه راهنمای محصول خود، امکان تغییر زاویه را به ابزار خود اضافه کنید.
3- در صورت عدم ثبات یا چرخش سردنده، ابتدا از محکم بودن پیچها مطمئن شوید و در صورت ادامه این حالت، پیچها و قسمت سردنده را از نظر وجود رزوههای زنگزده و فرسوده بررسی کرده و در صورت نیاز آنها را تعویض کنید.
نکات مرتبط با تعمیر و نگهداری
1- وضعیت سفت بودن پیچها را به طور منظم بررسی کنید زیرا ارتعاش دستگاه حاشیهزن یا علفتراش در درازمدت باعث شل شدن پیچها میشود.
2- پس از هربار استفاده، کلیه بخشهای عملیاتی دستگاه به ویژه بخش سردنده و مکانیزم تنظیم زاویه را از نظر ضایعات چمن و آلودگیهای مختلف پاکسازی کنید و دستگاه را در جای خشک و سرپوشیده قرار بدهید.
3- روغنکاری قطعات متحرک ابزار را به صورت منظم و بر اساس دستوالعمل شرکت سازنده دانجام دهید و به یاد داشته باشید که این کار تاثیر قابل توجهی در افزایش کارآیی و طول عمر دستگاه حاشیهزن یا علفتراش خواهد داشت.