سوالی که زمان خرید موتور برق برای کار با دستگاه جوش یا هر دستگاه برقی دیگه ای باهاش مواجه هستیم. برای جواب این سوال که چه موتور برقی بخریم که میلیون ها تومان پول رو صرف انتخاب درست موتوربرق کنیم رو میتونید تو این مقاله به دست بیارید.
طبیعتا بهترین برق برای دستگاه جوش برق شهری میباشد. برق شهری میتواند جریان مورد نیاز برای جوشکاری دستگاه جوش را فراهم کند. اما گاهی اوقات به دلیل قطع برق یا نبود برق، امکان دسترسی به برق وجود ندارد. از این رو در این مواقع میتوان از موتوربرق به عنوان یک منبع مولد برق استفاده کرد.
حال با دو سوال مواجه هستیم. سوال اول اینکه چه دستگاه جوشی برای کار با موتور برق مناسب است و سوال دوم اینکه برای کار با دستگاه جوش باید از چه موتور برقی استفاده کنیم تا در این شرایط اقتصادی و فوران قیمتها انتخابی درست و بهینهای داشته باشیم. ما در کیف ابزار و در این مطلب به شما کمک میکنیم تا با اطمینان خاطر کامل بهترین و درست ترین انتخاب رو داشته باشید.
تمامی دستگاه جوش ها امکان کار با موتور برق را دارند، اما استفاده از هر دستگاه جوش غیر استانداردی تبعاتی را هم در پی دارد و میتواند به برد دستگاه جوش شما آسیب جدی وارد کند. یکی از دلایل و مهم ترین دلیل آسیب رسیدن به دستگاه جوش غیر استاندارد برای کار با موتوربرق، نوسان نسبتا زیاد برق تولید شده توسط موتوربرق میباشد.
دستگاه جوش های معمولی که ساختار آنها بر اساس کار با برق شهری هستند، میتوانند تا حد کمی از نوسان برق را کنترل کنند. اما نوسان های برق تولید شده توسط موتوربرق به خصوص در زمانی که از حداکثر توان آن استفاده میشود، کم نیست و این موضوع باعث سوختن IGBT یا حتی سوختن برد دستگاه جوش میشود.
باید در زمان استفاده از موتوربرق از دستگاه جوشی استفاده کنیم که شرکت سازنده دستگاه به امکان استفاده از دستگاه جوش با موتوربرق اشاره کرده باشد. در ساختار این نوع از اینورتر جوشکاری ها از یک برد مقاومتی استفاده شده است که با تلورانس (نوسان) برق تولید شده توسط دستگاه جوش سازگار است و نوسان تولید شده توسط موتوربرق را به جریان پایدار برای استفاده از دستگاه جوش تبدیل میکند.
درنتیجه امکان کار با دستگاه جوش های معمولی در زمانی که منبع تولید انرژی ما موتوربرق میباشد فراهم است. اما این کار ممکن است هزینه زیادی را برای ما در پی داشته باشد و باعث آسیب رسیدن به کاری که در حال انجام آن هستیم شود.
سایر مطالب: آموزش نحوه کار با کارواش خانگی در 6 مرحله
قبل از انتخاب موتوربرق باید از توان مصرفی دستگاه خود اطلاع داشته باشید. برای رسیدن به این اطلاعات دو راه پیش روی شما است. راه اول استفاده از اطلاعاتی که شرکت تولید کننده محصول درقالب دفترچه، لیبل و.. در اختیار شما قرار داده است. راه دوم استفاده از مولتی متر کلمپی در قسمت ورودی جریان دستگاه جوش میباشد.
استفاده از این روش در زمانی است که شرکت عرضه کننده محصول اطلاعات کاملی از جریان کشی دستگاه جوش در اختیار شما قرار نداده است و یا شما نیاز به اطلاع از جریان مورد نیاز برای کار با الکترود به خصوصی داشته باشید. به طور مثال جریان مورد نیاز دستگاه برای کار با الکترود سایز ۳ یا الکترود سایز ۴ متفاوت هستند.
اغلب شرکت ها بر روی دستگاه جوش ها، حداکثر جریان ورودی را درج میکنند که داشتن همچین اطلاعاتی برای کاربری که قصد استفاده از حداکثر توان دستگاه را ندارد، مفید و کاربردی نیست.
برای اندازه گیری جریان ورودی دستگاه جوش یا هر دستگاه دیگری میبایست برق ورودی دستگاه را به یک سیم سیاری که کابل فاز و نول آن جداست متصل کنیم تا بتوانیم به صورت مجزا سیم فاز را درون دهانه مولتی متر کلمپی قرار دهیم. مولتی متر را روشن و اون رو روی حالت اندازه گیری آمپر تنظیم میکنیم. بعد از این کار میبایست الکترود و جریان مورد نیاز را انتخاب و شروع به جوشکاری یا کار با دستگاه کنیم.
در زمان کار مولتی متر جریان ورودی دستگاه رو به شما نمایش میدهد. فقط دقت کنید که برخی از دستگاهها از جمله دستگاه جوش، جریان کشی اولیه بالاتری نسبت به جریان کشی ثابت خود دارند و ما باید میزان جریان اولیهای که مولتی متر به ما نمایش میدهد را ملاک توان ورودی دستگاه قرار دهیم
اغلب افراد در انتخاب موتور برق آمپر خروجی دستگاه را ملاک انتخاب خود قرار میدهند و با استفاده از از یک فرمول ساده که به طور مثال برای دستگاه جوش 160 آمپر باید موتور بر 6 کیلووات تهیه کرد استفاده میکنند و با مشکل روبرو میشوند.
علت این موضوع درج نشدن آمپر واقعی اینورتر جوشکاری است و هر دستگاه جوشی با دستگاه جوش دیگر متفاوت است و نمیتوان برای تهیه موتوربرق از یک فرمول ثابت استفاده کرد. بعد از به دست آورن این اطلاعات از دستگاه جوش میتوانیم به سراغ انتخاب موتوربرق برویم.
شرکت های عرضه کننده موتوربرق توانی را به عنوان توان اسمی دستگاه بر روی آن درج میکنند. این توان در زمان استارت کار موتور برق ایجاد میشود، اما به صورت مداوم این جریان ثابت نیست و با گذشت زمان که موتور برق زیر بار قرار می گیرد و از آن جریان کشی انجام میشود، توانی که به صورت مداوم از موتوربرق در اختیار ما قرار میدهد، توان دائم معنا پیدا می کنه و که اگر بر روی موتوربرق ما دستگاه ولت متر وجود داشته باشد میتوانیم میزان خروجی موتوربرق را مشاهده کنیم.
در زمان خرید میبایست به توان دائم و توان اسمی موتوربرق دقت ویژه ای داشته باشیم تا بتوانیم برآورد درستی را انجام دهیم. البته برای انتخاب بهتر از مشاوره کارشناسان فنی فروشگاه اینترنتی کیف ابزار نیز، میتوانید استفاده کنید.
سایر مطالب: آموزش نحوه کار با دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری
یکی از مهمترین نکاتی که در زمان خرید موتوربرق باید در نظر داشته باشید ضریب اطمینان است. ضریب اطمینان یعنی برای اطمینان بیشتر از عملکرد درست موتوربرق باید مقداری بیشتر از توان مورد نیاز موتوربرق تهیه کنیم. هرچه این درصد بالاتر باشد، ضریب اطمینان نیز بالاتر میرود. به طور مثال اگر ما نیاز به موتور برق 5000 واتی داریم! باید یک موتور برق 5500 واتی تهیه کنیم.
البته اگر ضریب اطمینان را بیش از حد بالا در نظر بگیریم، ارزش خرید کالا کاهش پیدا میکند و ما مجبوریم موتوربرق سنگین تر و گران تری را تهیه کنیم که کارایی برای ما نداشته باشد. با توجه به تجربه زیاد مجموعه کیف ابزار در فروش انواع موتوربرق، ایده آل ترین درصد برای ضریب اطمینان 10 الی 15 درصد میباشد تا بتوانیم بهینه ترین موتوربرق را با کمترین نوسان خریداری کنیم.
زمانی که موتوربرق با بیشترین توان درحال کار باشد، نوسان جریان خروجی موتوربرق افزایش مییابد. البته موتور برق هایی که سیستم محافظ نوسان جریان یا AVR را دارند خروجی خیلی بهتر و کم نوسانتری را دارند و برای دستگاههای الکترونیکی و حساس خیلی یدهآل هستند اما از قاعده نوسان تو فشار بالا مستثنی نیستند. ضریب اطمینان به دلیل اینکه منجر میشود از حداکثر توان دستگاه استفاده نکنیم، به کم شدن نوسان بسیار کمک میکند.
فرمول محاسبه توان مورد نیاز برای انتخاب موتوربرق باتوجه به توضیحاتی که در این مقاله تخصصی راهنمای خرید موتوربرق ارائه شد، به اطلاعاتی نظیر دستیابی به جریان واقعی ورودی دستگاه جوش و توان واقعی خروجی موتور برق دست پیدا کردیم. با توجه به این موارد با یک ضرب و تقسیم ساده میتوانیم موتوربرق مورد نیاز خود را با خیال آسوده انتخاب کنیم.
در ابتدا باید توان ورودی دستگاه جوش را محاسبه کنیم. برای این کار باید ولت ورودی دستگاه را در آمپر ورودی ضرب کنیم تا توان ورودی را به دست بیاوریم. سپس عدد به دست آمده را تقسیم بر 1000 میکنیم تا به عدد نهایی یعنی عدد کیلووات موتور برق مورد نیاز خود برسیم.
به طور مثال: حداکثر جریان مورد نیاز این اینورتر جوشکاری 40 آمپر و 220 ولت ورودی میباشد. حاصل ضرب این دو عدد مساوی با 8800 میباشد که این عدد توان ورودی دستگاه ما میباشد. حاصل به دست آمده را تقسیم بر عدد 1000 میکنیم. عدد به دست آمد 8.8 کیلووات است. یعنی ما برای کار با حداکثر توان این دستگاه جوش نیاز به یک موتوربرق 8.8 کیلووات واقعی داریم.
بعد از به دست آمدن توان مورد نیاز ما، میبایست به آن 10 الی 15٪ ضریب اطمینان اضافه کنیم تا بهترین انتخاب انتخاب موتوربرق را داشته باشیم.
در مقالههای کیف ابزار به نکات زیادی در ارتباط با نحوهی کار با موتوربرق و آموزشی نگهداری موتور برق اشاره شده که پیشنهاد میکنیم حتما آنها را مطالعه کنید تا بتوانید از دستگاه بهینه استفاده کنید و هزینه نگهداری موتوربرق را کاهش دهید.
آخرین کامنت های سایت