راهنمای خرید کمپرسور باد

آخرین کامنت های سایت

چنانچه اطلاعاتی در مورد کمپرسور باد نداشته باشید، در هنگام خرید آن دچار سردرگمی خواهید شد. لذا دانستن برخی نکات قبل از خرید کمپرسور باد مناسب در تصمیم‌گیری بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به ذکر این نکات خواهیم پرداخت.


1. بررسی شرایط لازم
اگر می‌خواهید از ابزاری که مستلزم جریان بالا است استفاده نمایید به یک کمپرسور مخزن دار نیاز خواهید داشت؛ اما چنانچه می‌خواهید از آن برای پر کردن باد تایر استفاده نمایید، به یک کمپرسور قابل‌حمل بدون مخزن نیاز دارید. نمونه‌های بدون مخزن ازآنجاکه مخزنی برای ذخیره هوا کمپرس شده ندارند می‌توانند به‌صورت مستمر کار کنند. کمپرسورهای کوچک نیز به دلیل اندازه کوچک خود سروصدای کمتری تولید می‌کنند.
    •    علاوه براین باید فشار و حجمی را که می‌خواهید از کمپرسور برای آن استفاده نمایید را بدانید. بدیهی است که ابزار های سنگین به فشار و حجمی بیشتری نیاز دارند. لذا چنانچه اندازه کمپرسور به درستی انتخاب نشده باشد نمی‌تواند نیاز شما برطرف نماید.
    •    چنانچه کمپرسور باد را برای باد کردن تایر استفاده می‌نمایید، مخزن 5 لیتری و نگه‌داری حدود 30 psi فشار هوا کافی است.


2. آشنایی با انواع کمپرسورهای در دسترس


کمپروسور دستگاهی است که تامین کننده ی هوای فشرده ی مورد نیاز ابزار بادی است و دارای انواع مختلف و حجم های متفاوت است. نکته حائز اهمیت این دستگاه موتور آن است. کمپرسورهای موجود در بازار دارای دو نوع روغنی و بدون روغن (اصطلاح رایج بی صدا و با صدا) هستند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود می‌باشد که در جدول پایین به آن می‌پردازیم.


کمپرسور بی صدا (بدون روغن)

مزایا

معایب

وزن سبک

کاهش کارایی در مدت زمان طولانی

بدون نیاز به افزودن روغن

قیمت بالاتر نسبت به کمپرسور معولی

قابل استفاده در هوای سرد

--------------

مناسب برای محیط‌های تمیز مثل مطب ، درمانگاه

--------------

صدای کمتر

--------------



کمپرسور معمولی

مزایا

معایب

قیمت مناسب و مقرون به صرفه

کمپرسورهای روغنی به طور کلی از نوع غیر روغنی سنگین تر هستند

امکان استفاده طولانی مدت به صورت مداوم

در کمپرسورهای روغنی، روغن سیستم باید طبق برنامه زمانی مرتب تعویض و تحت نظارت قرار بگیرد

--------------

در کمپرسورهای بدون روغن امکان آلودگی ایجاد میکروارگانیسم‌ها نیز مانند نوع روغنی وجود دارد

--------------

صدای بیشتر




تصمیم‌گیری


1. نگاهی به قدرت اسب بخار کمپرسور باد


دامنه عادی قدرت اسب بخار در یک کمپرسور باد بین 1.5 الی 6.5 اسب بخار است. کمپرسور باد دارای ظرفیت اسب بخار بیشتر نیز موجود است که برای مصارف صنعتی قابل‌مصرف است. مقالات و پست های بسیاری موجود است که حاکی از تغییر میزان قدرت اسب بخار در چند سال اخیر است. چنانچه درصدد مقایسه مدل های امروزی با نمونه‌های قدیمی هستید، بررسی میزان جریان به جای میزان قدرت اسب بخار بسیار مؤثر است. برای مصارف مقیاس پایین نیازی به قدرت اسب بخار بالا همچون مصارف صنعتی نیست.   


2. بررسی فضا و قابلیت حمل


به‌عنوان‌مثال آیا در صورت نیاز قادر بلند کردن و جابجایی کمپرسور خواهید بود؟ کمپرسورهای باد می‌توانند کوچک و قابل‌حمل یا بزرگ و قوی باشند. کمپرسورهای کوچک قابل‌حمل بوده و به‌راحتی جابجا می‌شود اما چنانچه در نظر دارید آن را در گوشه‌ای قرار دهید توصیه می‌شود از کمپرسورهای بزرگ با ظرفیت بیشتر استفاده نمایید.


3. بررسی منبع برق


در صورت عدم دسترسی به منبع برق می‌توان کمپرسور از طریق موتورهای بنزینی راه انداخت که این موارد باید قبل از انتخاب موتوربرق مناسب بررسی و ارزیابی گردد.
    •    بسیاری از کمپرسورها باید برق 110 V کار می‌کنند اما برخی نمونه‌های بزرگ‌تر فقط با برق 240 V کار می‌کنند.


4. بررسی مخزن کمپرسور


چنانچه برای مدت کوتاهی از کمپرسور استفاده می‌کنید مخزن کوچک کفایت می‌کند و درصورتی‌که برای مدت طولانی می‌خواهید از آن استفاده نمایید مخزن بزرگ انتخاب کنید. اندازه مخزن برحسب گالن محاسبه می‌شود.


نکات فنی برای حرفه ای‌ها

•    اگرچه قدرت اسب بخار شاخص بسیار مهمی در انتخاب کمپرسور باد است اما نباید به عنوان تنها ملاک ارزیابی باشد. یکی دیگر از شاخص های مهم پا مکعب در دقیقه CFM است که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.
 CFM میزان جریان حجمی است. قسمت دشوار این است که تغییرات میزان CFM بستگی به psi کمپرسور دارد به این معنا که دو ابزار با psi مختلف الزاماً دارای CFM که بتوان به یکدیگر افزود نیستند. اینجا است که چیز ها دشوار می‌شود.
    •    در هنگام ارزیابی کمپرسور CFM استاندارد یا SCFM مد نظر قرار دهید. CFM استاندارد 5/14 PSIA در دمای 20 درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی 0 درصد است.
    •    زمانی که SCFM تمام ابزارهای باد که می‌خواهید به‌طور هم‌زمان از آن استفاده نمایید داشتید، SCFM را بالا ببرید و سپس 30 درصد به عنوان بافر اطمینان برای آن قرار دهید. این کار باید بالاترین مصرف CFM موردنیاز را به شما برای انجام کار ارائه دهد. در هنگام انتخاب کمپرسور باد به این اعداد نیاز خواهید داشت بنابراین وقت خود را برای واحد بسیار کوچک تلف نمی‌کنید یا برای یک نمونه بسیار بزرگ پول زیادی را خرج نمی‌کنید.

به‌طورکلی کمپرسورهای باد دو نوع هستند. پیستون چرخشی تنها نمونه فروشی که در هر جا موجود است و در این نوشتار در مورد آن توضیح خواهیم داد. این نمونه دارای سیلندری است که پیستون در داخل آن بالا و پایین می‌رود و در بالای آن نیز درپوش قرار دارد. در برخی از کمپرسورهای باد برای جریان یا فشار بیشتر از دو پیستون استفاده می‌شود. نمونه دیگر کمپرسور پیچ چرخشی است. این نمونه برای استفاده مداوم (24 ساعته) طراحی‌شده است و معمولاً در موارد صنعتی کاربرد دارد.

    •    کمپرسورهای پیستونی به دو دسته تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تقسیم می‌شوند. تک مرحله‌ای با کمپرس هوای حدود 150 psi و دو مرحله‌ای با استفاده از دو پیستون در سایزهای متفاوت حدود 200 psi کمپرس هوا انجام می‌دهد. به خاطر داشته باشید که کمپرسور تک مرحله‌ای ممکن است دارای دو پیستون باشد اما همچنان تک مرحله‌ای باشد زیرا پیستون دوم هم‌اندازه‌ی پیستون اول بوده و حدود 150 psi هوا کمپرس می‌کند. ویژگی این طراحی، کمپرس هوای بیشتر نسبت به تک پیستون است. کمپرسور هوای دو پیستون دال بر دو مرحله‌ای بودن کمپرسور نیست.
    •    کمپرسورهای تک مرحله‌ای برای بسیاری از ابزار های بادی، تفنگ‌های آب‌بندی، تفنگ اسپری، تفنگ چسب و البته باد کردن تایر مناسب هستند. کمپرسورهای دو پیستونی تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای نیز اغلب به‌منظور استفاده بیشتر کاربرد دارد.

برای مشاهده انواع کمپرسور باد در کیف ابزار بر روی لینک کمپرسورباد کلیک کنید..

راهنمای خرید اره فارسی‌‌بر
مطلب قبلی
راهنمای خرید اره فارسی‌‌بر
مطلب بعدی
روش‌های استفاده از فرز مینیاتوری در منزل..
روش‌های استفاده از فرز مینیاتوری در منزل..
منو
شماره تماس:
021-91003435